Zware mishandeling van de poes Lola te Deftinge


Deftinge. Een paar dagen geleden vond een dame uit Deftinge haar kat zwaar gewond voor de deur van haar huis. De kat kreeg een schot van een luchtkarabijn in de rug. Volgens de dierenarts werd de kat in haar ruggenmerg geraakt, waardoor ze lam is aan haar achterpoten. De dame getuigt: ‘Iedereen die in de omgeving van de Wassegemstraat en de Dreefstraat in Deftinge woont kan maar beter uitkijken. Mijn poes Lola heeft zich vandaag naar huis gesleept nadat ze door iemand in de buurt met een luchtkarabijn in de rug werd geschoten. De kogel zit nog in haar rug. Haar ruggenmerg werd geraakt, waardoor ze verlamd is aan haar achterpoten. De dierenarts is niet zeker of ze het zal halen. Het is bang afwachten.’ Volgens de dame doet haar kat niemand kwaad. ‘Als ze het huis verlaat, blijft ze altijd in de buurt. Ze gaat nooit ver weg.’
Via de dierenarts werd reeds een klacht ingediend.

Dierenmishandeling is strafbaar. Wie informatie heeft over dit voorval, kan terecht bij de politie van Geraardsbergen/Lierde: 054 43 04 30

Julien Borremans

X