Wesley Van Dyck wint na ultieme aanval in Munte.

Organisator Tijs Eeckhout en zijn manschappen hadden van de gemeente Merelbeke groen licht gekregen om toch nog een wielerwedstrijd te organiseren. En het was meteen een schot in de roos. Maar liefst 161 renners kwamen hun rugnummer afhalen en daar zaten heel wat kleppers tussen. Vanaf de eerste ronde van de in totaal zestien af te leggen ronden lag het tempo moordend hoog. Na twee ronden kregen we een kopgroep van negen renners, weliswaar kortbij op de hielen gezeten door het peleton, wat leidde tot een hergroepering in de vierde ronde. Brent Van Duren en Arno Claeys probeerden het even met z’n twee ën maar ook hun poging droeg niet ver. Na zeven ronden wedstrijd ontstond er een kopgroep van opnieuw negen renners, die een kloof van een twintigtal seconden bij elkaar hadden gefietst. Yentl Vandevelde, Angelo Vandenbossche, Tuur Dens, Steve Magnet, Tom Timmermans, Mario Willems, Wesley van Dyck, Alex Colman en Oliver Robinson, konden gedurende een drietal ronden hun voorsprong behouden op een groepje van dertien renners. Maar ook deze ontsnapping moest er aan geloven. Na twaalf ronden wedstrijd kwam dan toch de goede ontsnapping tot stand. Opnieuw waren Yentl Vandevelde, Wesley Van Dyck, Tom Timmermans en Alex Colman van de partij. Zij hadden nu het gezelschap van Aaron Van Der Beken, Kobe Van Overschelde, Ayco Bastiaens en Jens Moens. Dit was de definitieve vlucht, want het peleton volgde al gauw op driekwart minuut. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde had een voorwacht van het peleton opnieuw zicht op de leiders, maar dichter dan 25″ kwamen ze niet meer. Vanoverschelde moest vooraan nog de rol lossen. Met zeven renners zouden ze dus gaan spurten, maar daar dacht Wesley Van Dyck anders over. Met een ultieme aanval net voor de beklimming van de Zink speelde hij alles of niets. En het werd alles, want Van Dyck kon de spurtende achtervolgers nog net voorblijven. Tom Timmermans won de spurt van de geklopten voor Alex Colman en Jens Moens. Van Der Beken werd nog knap vijfde voor Yentl Vandevelde en Ayco Bastiaens.   Na 50 minuten wedstrijd had Van Dyck al een eerste ontsnapping op gang gebracht en dat moest hij gans de wedstrijd bekopen. “Het was voor mij daarna op karakter fietsen. Ik wou de spurt ontlopen en deed zoals Sören Kragh Andersen in de Tour: een alles of niets poging en het werd dus alles”, aldus de winnaar. Achteraf werd ook nog streekrenner Benjamin Verraes in de bloemetjes gezet voor zijn recente overwinning in Bassevelde evenals Michiel Minnaert voor zijn triomf in La Marmotte.

Foto’s DDL.

Uitslag:

1. Van Dyck Wesley

2. Timmermans Tom

3. Colman Alex

4. Moens Jens

5. Van Der Beken Aaron

6. Vandevelde Yentl

7. Bastiaens Ayco

8. Hesters Jules

9. Van Sterthem Jelle

10. Van Peteghem Trifonius