Lizi D’Hondt, Lut De Block (auteur) en Jeannot Croes

Lut De Block schenkt 1.640 euro aan vzw De Bolster

Binnenkort verschijnt ‘Bubbelbabbels’

Lut De Block

Lut De Block uit Merelbeke, met roots in Oosterzele, heeft tijdens de lockdown een publicatie gemaakt met allerhande herinneringen uit haar leven die ze in tekstvorm heeft gegoten. Ze toonde een groot hart, de integrale opbrengst van 1.640 euro werd geschonken aan vzw De Bolster. Lut De Block kwam persoonlijk op donderdag 17 september het bedrag overhandigen in de vestiging in Gavere, waar haar nicht Lizi D’Hondt verblijft. Omdat in het leven niet alles glamour en glitter is, doet het deugd dat er in het ‘ik’ tijdperk nog mensen zijn die zich inzetten voor het goede doel. We kunnen niet genoeg onderstrepen hoe lovenswaardig het initiatief is van Lut De Block, het hart op de juiste plaats. En of vzw De Bolster opgetogen was met dit mooie bedrag. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle, Pieter Jouretz).

De herinneringen uit haar leven zijn COVID-19 gerelateerd doordat deze ziekte een gezicht kreeg voor haar, door het pijnlijk verlies van een persoonlijke vriend aan dit virus. De teksten werden reeds gepubliceerd op haar facebookpagina en werden erna geïllustreerd uitgegeven in de vorm van een boekje ‘Scharreleieren…in lockdown’, in samenwerking met drukkerij Cultura uit Wetteren. Het mooie boekje is nog steeds verkrijgbaar tegen de scherpe prijs van 20 euro. Een prikje als je het ons vraagt. Alleszins een koopje voor uren leesplezier. Je kan jouw exemplaar reserveren via mail naar lutdeblock@telenet.be of 0496 / 81 36 55. Het mooi bedrag zal aangewend worden voor de werking Sport en Beweging in Zwalm. De dynamische Lut De Block heeft voorgoed de smaak te pakken, binnenkort verschijnt haar tweede boekje ‘Bubbelbabbels’. Het schrijven, een passie voor Lut De Block. Destijds, schreef ze als klein meisje met gemak al mooie zinnetjes in haar dagboek. Cre ëren. Met ‘Scharreleieren’ zag ze haar nieuw project ‘Scharreleieren’ realiteit worden. Het houdt haar jong, een tevreden vrouw die het leven omarmt, het leven accepteert zoals het loopt en oog heeft voor liefdadige doelen.   Lut steekt meermaals de handen uit de mouwen, dit keer voor vzw De Bolster. Ze was ook al één van de drijvende krachten van het boek en de expo ‘Het zijn er van den Anker’. Lut De Block heeft een zwak voor wie het moeilijk heeft. Ze wou een steentje bijdragen aan het dagcentrum en thuis voor mensen met een mentale beperking.       Reporter 17
X