platen hoes

Guido Belcanto, Isabelle A, Klaas Delrue en All Stars brengen hommage aan Bobbejaan Schoepen

Zalig muzikaal avondje in GC De Kluize

Op zaterdag 26 september om 20 u brengen Guido Belcanto, Isabelle A, Klaas Delrue en het ronduit schitterend orkest The Bobbejaan All Stars in de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize een ode aan veelzijdig artiest Bobbejaan Schoepen. Het is nu al tien jaar geleden dat Bobbejaan Schoepen overleed. Tijd voor een eerbetoon. Als Corona zich een beetje koest houdt komen er mooie tijden voor cultuurliefhebbers. Vorige vrijdag werd het nieuwe cultuurseizoen schitterend ingezet met de beklijvende opvoering van ‘WaRaMis’ van het Scheldeoffensief. Het programma 2020 / 2021 oogt veelbelovend. Het ronduit erg gedreven Kluize — team brengt alweer een uitgebalanceerd pakket, waarin ieder zijn gading vindt. Het Gemeenschapscentrum De Kluize blijft zijn deuren wagenwijd openzetten voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met cultuur. Alle maatregelen worden genomen om iedereen te beschermen tegen de verspreiding van het COVID — 19 coronavirus.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Bobbejaan Schoepen was onze eerste Vlaamse vedette. Hij legde in zijn rijk gevulde loopbaan een indrukwekkend muzikaal parcours af. Hij kreeg al snel het predicaat ‘cowboy’ opgespeld, maar Bobbejaan was van vele markten thuis. Zijn schlagers ‘Lichtjes van de Schelde’, ‘Eerbied voor Jouw Grijze haren’, ‘Caf é Zonder Bier’ en zo meer zijn in ons collectief geheugen gegrift. Zijn grote verdienste, hij bracht de ‘American Dream’ in de naoorlogse jaren en in de hoopgevende fifties en golden sixties naar ons land. Hij liet een indrukwekkende muzikale erfenis na met gekende, ook minder gekende, kortom veel verrassende pareltjes. Bobbejaan Schoepen verdient dit postuum eerbetoon.
Dames en Heren, tijd voor een zalig muzikaal avondje in De Kluize, getekend Guido Belcanto, Isabelle A, Klaas Delrue, en The Bobbejaan All Stars met Dominique Vantomme, Sjang Coenen, Karel De Backer, Jo Mahieu en Firmin Michiels. Verwacht u niet aan een avondje gezapige nostalgie maar denk aan een grandioze en hedendaagse ode aan het vakmanschap van één van onze allergrootste artiesten. Snel wezen. Laatste tickets. Toegangskaarten kosten 25, 24, 23 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat Scheldewindeke, www.gcdekluize.be, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be     Reporter 17