1/3de van de voorziene subsidies goedgekeurd voor Corona getroffen evenementen – Zottegem

In de meerjarenplanning van het jaar 2020 werden subsidies voorzien voor de organisatie van recurrente evenementen, waaronder muziekfestivals en sportwedstrijden.
Het gaat onder meer over Rock Zottegem, Bombelbas, Dunkfestival en de GP Stad Zottegem. Door federale en lokale maatregelen vanwege Covid-19, konden deze evenementen niet plaatsvinden. De organisatoren van deze evenementen hebben vaste kosten die in veel gevallen niet gerecupereerd kunnen worden. Door de coronacrisis wordt het grootste deel van de inkomsten mislopen, waar in veel gevallen op gerekend werd door de organisatie. Om het duurzame karakter van lokale evenementen te ondersteunen, en een hervatting van deze evenementen in 2021 niet in het gedrang te brengen, werd 1/3de van de voorziene subsidies toegekend.

X