Nieuwe service in de Lierdse bib: e-boeken lenen en lezen op je eigen toestel

In de bib van Lierde kunnen lezers nu ook e-boeken lenen op hun eigen toestel. Ook in 165 andere openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel kunnen bibliotheekleden e-boeken vinden in een online catalogus.

In de cloudLibrary heeft men toegang tot ruim 4000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken, van vlot leesbare fictie  tot non-fictie voor volwassenen, voornamelijk Nederlandstalige titels, maar ook Engelstalige.

Via dit platform kunnen lezers telkens twee e-boeken tegelijk lenen en daarnaast nog twee e-boeken reserveren. Men kan elk boek maximaal 6 weken houden want dan verdwijnt het automatisch van het toestel. Verlengen is niet mogelijk.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. De app van cloudLibrary kan zowel op Android als op iOS gedownload worden.

Jong of oud, digitaal vaardig of digibeet, e-boeken lenen gaat eenvoudig en snel met het handige online stappenplan of met de hulp van een bibliotheekmedewerker

Zo werkt het:

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

OF Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

handleidingen

cloudLibrary voor pc

cloudLibrary voor e-reader mac

cloudLibrary voor e-reader windows

cloudLibrary voor tablet/smartphone apple

cloudLibrary voor tablet/smartphone android

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X