Politie legt wagen van snelheidsduivel aan de ketting en vernietigt 900 kg vlees bestemd voor consumptie


Geraardsbergen. Andermaal slaagde de politie van Geraardsbergen/Lierde erin om een snelheidsduivel bij de lurven te vatten. De jongeman had net een voorlopig rijbewijs en scheurde aan een veel te hoge snelheid door de binnenstad van Geraardsbergen. De jongeman legde bovendien een positieve drugstest af. Het was niet de eerste keer dat de snelheidsduivel tegen de lamp liep. Zijn voorlopig rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken en zijn wagen wordt voor de duur van de intrekking van zijn rijbewijs aan de kant gezet.

De verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde voerde op maandag 21 september een verkeerscontrole uit. Deze verkeersactie was (deels) in samenwerking met externe partners VLABEL en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Zestien personen werden betrapt op GSM-gebruik achter het stuur. Na controle van een lading (vleeswaren) twijfelden de politie van Geraardsbergen/Lierde aan de manier van bewaring en de juiste hygi ëne-omstandigheden. Er werd daarom bijstand gevraagd aan het ‘Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen‘. Ter plaatse constateerden zij inderdaad slechte hygi ënepraktijken. 900 kg vlees (bestemd voor consumptie) werd in beslag genomen én vernietigd.