Stad Zottegem investeert in fietsstalling Hoogstraat / De Post

De stad Zottegem laat weten dat het op vraag van lokale handelaars in de Hoogstraat en bezoekers van het BPOST kantoor zal overgaan tot het plaatsen van een extra fietsstalling ter hoogte van kantoor van BPOST in de Hoogstraat.

“We stelden vast dat heel wat fietsende klanten die snel hun pakjes willen ophalen hun fietsen plaatsen tegen gevels en etalages”, zegt schepen van Middenstand Evelien De Both (N-VA). “Dit geeft niet enkel een slordige indruk maar kan ook schade veroorzaken. Daarom beslisten we om te investeren in extra fietsenstallingen.”

Schepen van Mobiliteit Evert De Smet (N-VA) vult aan: “We willen stelstelmatig meer en meer inzetten op het fietsvriendelijker maken van onze stad. Dit is opnieuw een pedaalslag in de goeie richting. Ook aan de zitbank op de hoek van de Firmin Bogaertstraat en in de Hoogstraat komen extra ‘fietsnietjes’. We bekijken in de nabije toekomst in overleg met de plaatselijke middenstand waar nog extra fietsenstallingen kunnen komen.”

X