Tweede zege voor Moortselenaar Benjamin Verraes.

Afgelopen zaterdag boekte Moortselenaar Benjamin Verraes zijn tweede overwinning van het seizoen in het West-Vlaamse Varsenare. Er stonden welgeteld 100 deelnemers aan de start van deze wedstrijd. Lange tijd bleef het peleton samen tot een groep van negen renners kon ontsnappen. Met Nick Vlamynck had Benjamin een ideale ploegmakker bij hem. Ook Jens Moens, Robbe Van Praet, Michiel Stockman, Lorenz Van De Wynkele, John-Ross Clauw, Thijs Van Daele en de voor VDM-Trawobo cycling team rijdende Ayco Bastiaens zaten in de goede vlucht. Deze kopgroep kon voorblijven tot het einde van de wedstrijd en daar toonde Benjamin Verraes zich overduidelijk de snelste van het negental. Jens Moens werd tweede en John-Ross Caluw derde. Ayco Bastiaens, die voor het Gijzenzeelse team van Van Durme rijdt, werd knap vijfde en de superploegmakker van Verraes, Nick Vlamynck, eigende zich alsnog de zevende plaats toe. Voor Verraes uitkomend voor CT Projectbouw Borgonjon – Dewa Sport,  was dit een mooie wederdienst voor het vertrouwen dat de sponsors van zijn team in hem en zijn ploeggenoten hebben. “Dit was ook een overwinning van de ploeg” aldus nog Benjamin, die zich volop aan het klaarstomen is voor het BK dat binnen drie weken plaatsvindt in Lokeren.

foto: Donald Peuteman

 

Uitslag:

  1. Benjamin Verraes
  2. Jens Moens
  3. John-Ross Clauw
  4. Robbe Van Praet
  5. Ayco Bastiaens
  6. Michiel Stockman
  7. Nick Vlamynck
  8. Lorenz Van De Wynkele
  9. Thijs Van Daele
  10. Thomas Joseph op 18″

 

X