Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Herfststorm Odette ontwortelt boom op de Oudenberg


Foto’s Diederik De Mezel


Geraardsbergen. Deze namiddag ontwortelde herfststorm Odette een kanjer van een boom op de Oudenberg aan de vijver. De materi ële schade bleef beperkt en er vielen geen gewonden. De brandweer was snel ter plaatse en had de handen vol om de boom in stukken te zagen en op te ruimen. Een dame ventileerde haar ontgoocheling: ‘De mooiste boom op de Oudenberg is niet meer.’

Julien Borremans

X