Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Uitvaartverzorging Van den Driessche versterkt met een overname haar positie in de streek aanzienlijk

‘We dragen reeds vier generaties ervaring met ons mee.’


Ann, Dirk en Jessie


Geraardsbergen. Uitvaartverzorging Van den Driessche — gelegen aan de Astridlaan te Nederboelare — vormt al jaren een baken in de wereld van de uitvaartzorg in de Denderstreek. De familie Van den Driessche draagt vier generaties ervaring met zich mee. In 1933 was er enkel rouwvervoer. In 2020 is het bedrijf uitgegroeid tot een gespecialiseerd uitvaartcentrum dat al verschillende awards in ontvangst mocht nemen. Vorige maand kondigde de familie Van den Driessche de overname aan van uitvaartverzorging Moulart & Herregodts, gevestigd naast het kerkhof aan de Oudenaardsestraat. ‘Zo kunnen we nog beter inspelen op de noden en wensen van de nabestaanden in de snel veranderende wereld van de uitvaartzorg’, stelt Dirk Van den Driessche, één van de sterkhouders.

Uitvaartverzorging Van den Driessche vormt een baken in de wereld van de uitvaartzorg in de Denderstreek. ‘De familie draagt reeds vier generaties ervaring in de uitvaartzorg met zich mee. Aanvankelijk begon het heel bescheiden. In 1933 begonnen onze overgrootouders Jeanne Hoogstoel en Charles Morre met rouwvervoer’, vertelt Ann Van den Driessche, die samen met haar broer Dirk en schoonzus Jessie het uitvaartcentrum runt. Eerder werd het rouwvervoer met paard en kar georganiseerd, maar al vlug kwamen de eerste ceremoniewagens. ‘Ze waren de eerste van de streek. Deze wagens werden vanuit het toenmalige Congo ingevoerd, waar ooit presidenten mee gereden hadden. Deze wagens werden omgebouwd tot lijkwagens, versierd met grote zwarte struisvogelpluimen’, vertelt Ann.

Het eerste funerarium
In 1950 namen de zonen Armand en Julien Morre de zaak over. Naast rouwvervoer organiseerden ze ook ambulancevervoer. Na de dood van Julien werd de zaak in 1982 overgelaten aan neef Jacques Van den Driessche en zijn echtgenote, de ouders van Ann en Dirk. In 1989 werd het eerste funerarium in de streek geopend. Eerst noemde het bedrijf Autocars en Begrafenissen Van den Driessche en werden er tal van activiteiten aangeboden, zoals verhuizingen, begrafenissen, ziekenvervoer…

Na nog wat tussenstappen, lieten Jacques en Monique Van den Driessche de zaak over aan hun kinderen Ann en Dirk. Ook Jessie — de echtgenote van Dirk — werkt mee in de zaak. ‘We hebben een opleiding van begrafenisondernemer en thanatopractor gevolgd’, merkt Dirk op. Thanatopraxie is een methode om een lichaam tijdelijk te conserveren, zonder dat daarvoor koeling nodig is.

Vorige maand kondigde de familie Van den Driessche de overname aan van uitvaartverzorging Moulart & Herregodts, gevestigd naast het kerkhof aan de Oudenaardsestraat. ‘Zo kunnen we nog beter inspelen op de noden en wensen van de nabestaanden in de snel veranderende wereld van de uitvaartzorg’, stelt Dirk Van den Driessche.

Centraliseren van diensten en borgen van kwaliteit
Uitvaartverzorging Van den Driessche zal in de toekomst haar diensten nog verder kunnen uitbreiden. ‘We hebben ervoor gekozen om onze diensten te centraliseren in onze vestiging op de Astridlaan te Nederboelare’, maakt Dirk duidelijk. ‘Samen met de nabestaanden wordt de uitvaart geregeld en dit volgens de wens van de overledene of de wensen van de familie of andere nabestaanden.’

De familie Van den Driessche kan terugkijken op een succesvol parcours. Het uitvaartbedrijf won al verscheidene awards, waaronder Unizo Business Award 2018.

Voor meer informatie kan je terecht op de website: https://vandendriessche.be/

Julien Borremans

X