Alarmeringssysteem Be-Alert nationaal getest op 1 oktober 2020

Geraardsbergen test mee


Geraardsbergen. BE-Alert, het systeem dat inwoners op de hoogte brengt van een noodsituatie, wordt op donderdag 1 oktober 2020 nationaal getest. Ook Geraardsbergen doet mee. Het grote voordeel van BE-Alert? Iedereen die zich inschrijft op het systeem, wordt meteen via sms, e-mail of telefoon verwittigd als er pakweg een grote brand, overstroming of stroomonderbreking is.

Nationale test
Alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen op donderdag 1 oktober een melding ontvangen. Door BE-Alert te testen, kan de stad de procedures inoefenen. Bovendien maken we de inwoners op die manier bewust van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.

Registreer
Om een melding te ontvangen moet de inwoner zich wel registreren. Dit kan heel gemakkelijk en volledig gratis op www.be-alert.be. Aan onze bewoners: vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in, en hou je telefoon in de gaten.

X