cd&v FRACTIE

Brakelse CD&V-fractie geeft presentiegelden afgelaste gemeenteraad aan lokaal doel

De Brakelse CD&V reageerde gisteren bij ons op de afgelaste gemeenteraad.   Hun commentaar was :  Ongezien! ongehoord! Respectloos! – Brussel gijzelt Brakel!
Voltallige Brakelse VLD-meerderheid in quarantaine door federale onderhandelingen ?

Kris Wattez: “Zo lijkt het er alleszins op want de voltallige VLD-meerderheid stuurde  haar kat naar de jongste Brakelse gemeenteraad.
Of getuigt dit van weinig vertrouwen van Grote Leider Alexander in zijn eigen partijgenoten?
Bij afwezigheid van de voorzitter wordt die normaal vervangen door de nestor in de gemeenteraad. Een taak die vanavond Andr é Flamand te beurt zou vallen.
Heikel punt op deze gemeenteraad was wellicht de goedkeuring van de jaarrekening 2019 van de Vereniging. Het botert al een heel poos niet meer tussen Andr é Flamand en schepen van Financi ën Peter   Vanderstuyf als het gaat over de uitbating van RVT rusthuis Najaarszon. Harde verwijten worden hierbij niet uit de weg gegaan.
Als oppositie keken we dan ook bijzonder uit naar de confrontatie op de gemeenteraad.
Maar het mocht niet zijn. De stekker werd er uitgetrokken door de gemeenteraad te annuleren. Hommeles bij de meerderheid.”

Presentiegelden:

De gemeenteraadsleden die zich maandag aanboden hebben recht op de gangbare financi ële tussenkomst van de gemeente.  Evenwel hebben wij als CD&V fractie  beslist onze presentiegelden door te storten naar een lokaal goed doel.