Archiefbeeld

Tien eerstecommunievieringen in Zottegem

Zoals eveneens voor de vormselvieringen het geval was, trok de coronapandemie in het voorjaar ook een streep door de eersteommunievieringen die zoals ieder jaar in de periode tussen Pasen en Pinksteren gepland waren. Terwijl toen vanuit het bisdom Gent beslist werd om alle vormselvieringen in ons bisdom uit te stellen tot in het voorbije weekend van 26 en 27 september, prikte het bisdom zelf geen vaste datum of data vast voor de eerstecommunievieringen en werd in principe de mogelijkheid opengelaten om deze vieringen in de loop van dit nieuwe schooljaar te laten plaatsvinden.

Binnen de parochie Zottegem werd er in samenspraak met de plaatselijke lagere scholen voor geopteerd om de uitgestelde eerstecommunievieringen nu in deze maand oktober te laten doorgaan. Gespreid over de eerstkomende drie weekends zullen daarbij in totaal zo’n 200 kinderen voor het eerst ter communie gaan in tien vieringen die als volgt geschikt zijn:

  • op zaterdag 3 oktober: om 15 uur in de kerk van Bevegem voor 38 jongens en meisjes van de BLO-Bernadetteschool Grotenberge en van de Vrije Basisschool Grotenberge; om 18u30 in de kerk van Velzeke zullen 7 kinderen uit Zottegem maar die buiten Zottegem naar school gaan (o.a. in basisschool Hundelgem), aansluiten bij de gewone wekelijkse avondmis.

 

  • op zondag 4 oktober: om 9u30 in kerk Bevegem voor 38 kinderen van basisschool Erwetegem; om 11 uur in de dekenale kerk voor 17 kinderen van Sint-Barbaracollege Zottegem-centrum.

 

  • op zaterdag 10 oktober: om 14u30 in kerk Strijpen voor 8 kinderen van basisscholen Strijpen en Sint-Goriks-Oudenhove; in kerk Bevegem om 14u30 voor basisschool Graaf van Egmont Bevegem en om 16u30 voor Sint-Barbaracollege Bevegem (39 kinderen).

 

  • op zaterdag 17 oktober: om 14 uur in kerk Leeuwergem voor 13 kinderen van basisschool Het Leeuwke Leeuwergem; om 15u30 in kerk Velzeke voor 16 kinderen van basisscholen De Linde en De Vlinder Velzeke.

 

  • op zondag 18 oktober: om 9u30 in kerk Sint-Maria-Oudenhove (tijdens gewone wekelijkse zondagsmis) voor 12 kinderen van basisschool De Groene Poort Sint-Maria-Oudenhove.
X