De VGO-scoringsmachine slaat aan tegen SV Sottegem

Voorwaarts Gijzel Oosterzele 4 - SV Sottegem 2

Dankzij de treffers van Glenn Uyttendaele, Junior Ouchen (2) en Hakim Goditiabois boekte Voorwaarts Gijzel Oosterzele tegen SV Sottegem zijn eerste overwinning van het seizoen. Ze loodsten VGO naar drie belangrijke punten. Na de late treffer van Junior Ouchen ( 4 — 2) was het vonnis voor SV Sottegem definitief geveld.   Na de 1- 1 – begin tweede helft – was er even hoop voor SV Sottegem, maar de motor geraakte maar niet op toerental. In de eerste drie wedstrijden scoorde VGO slechts één keer, uitgerekend tegen buur SV Sottegem sloeg de scoringsmachine plots aan met vier treffers. SV vocht bijna de hele match met zichzelf. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Na de 0 op 9 stonden de zenuwen gespannen in Oosterzele. Het bestuur en trainersstaf eisten een krachtige repliek. Toch was het VGO lang in de eerste helft aan te zien dat er twijfels in de rangen heersten. Ook bij SV Sottegem bleef het moeizaam lopen. We noteerden enkel een paar pogingen van VGO en SV, om beurten trof men eens het doelhout. Lange tijd werd er slordig gevoetbald. SV geraakte maar niet in zijn spel, te traag in de omschakeling en slordig in de passing. Iedereen verzoende zich al bij een troosteloze 0 — 0, toen een actie van Glenn Uyttendaele net voor de rust toch nog de 1 — 0 opleverde.
SV Sottegem begon sterk aan de tweede helft en klom via Klaas Janssens op gelijke hoogte. VGO kreeg het even moeilijk, maar toen ontbond Junior Ouchen zijn duivels, en zette na een indrukwekkende solo de 2 — 1 op het bord. Een aangeslagen SV Sottegem kon niet meteen reageren. De kansen bleven schaars, de toeschouwers hadden de tijd om naar de twee verschenen regenbogen te kijken. VGO kreeg nu ruimte om te komen, de 3 — 1 viel via Hakim Goditiabois. Match gespeeld? Neen. Bernd De Coene bracht opnieuw spanning: 3 — 2. SV gooit alles in de strijd. Finaal levert een rush van Junior Ouchen de 4 — 2 op. Hij scoorde tweemaal, dat heet dan beslissend zijn.   Junior Ouchen bewees met werkkracht en inzet wel zijn waarde. VGO haalt opgelucht adem en deed wat het moest doen, de drie punten thuishouden en zo de slappe seizoenstart uitwissen. VGO moet uit die 4 — 2 winst vertrouwen putten voor de zware opdracht in SV Geraardsbergen. Vreugdetaferelen in de VGO — groep, met grote verdienste aan het collectief. Waarom paste de puzzel nu wel in elkaar? Geen idee, al mag het duidelijk zijn dat VGO eindelijk de weg naar doel vond. De wil om te winnen was het grootst bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele.
Maar het spelpeil van Voorwaarts Gijzel Oosterzele en SV Sottegem zijn voor veel verbetering vatbaar. Bij de SV — supporters (ze waren het talrijkst in Oosterzele, een ruime trouwe aanhang, het SV bestuur mag hen dankbaar zijn) was de ontgoocheling groot. Het SV — team zal op zaterdagavond 10 oktober (aftrap 19 u 30) voor eigen publiek tegen Kluisbergen Sportief (7 de, 6 punten, won vorige speeldag van leider SV Denderleeuw) uit een ander vaatje moeten tappen.     Reporter 17
 
X