Infomoment over overwegen en de fietssnelweg tussen Zottegem, Lierde en Geraardsbergen.

Morgen, dinsdag 6 oktober 2020 om 19u30 in OC De Lier te Lierde.

Het Belgische spoornet is één van de drukst bereden netten in Europa en telt vandaag 1.700 overwegen.
Infrabel investeert niet alleen in sensibiliseringscampagnes, maar ook in infrastructuurmaatregelen (vervanging en vernieuwing) aan deze overwegen.
Waar het kan wil Infrabel zoveel mogelijk het aantal kruisingen tussen het trein- en wegverkeer verminderen. Dit komt niet alleen de veiligheid maar ook de stiptheid ten goede.
Infrabel wenst jullie dan ook graag het streefbeeld van de overwegen in uw gemeente toe te lichten. Er zijn een aantal ingrepen die op korte termijn gerealiseerd zullen worden, andere op middellange en lange termijn.
Bovendien wil de provincie Oost-Vlaanderen de komende jaren werk maken van fietssnelweg F418 tussen Zottegem, Lierde en Geraardsbergen langsheen deze spoorlijn.
Omdat de realisatie van de fietssnelweg nauw verbonden is met het streefbeeld van de overwegen, stelt de provincie graag de eerste idee ën aan jullie voor.

Infrabel en de provincie Oost-Vlaanderen nodigen u graag uit op dinsdag 6 oktober om 19u30 voor een infomoment in OC. De Lier, Nieuwstraat 21 te Lierde.

U dient zich vooraf in te schrijven via:
https://tmabevents.be/Infrabel0610.php

Voor vragen en bijkomende info kan men steeds contact opnemen via contact@infrabel.be

LEES OOK :

https://www.nuus.be/2020/06/30/infrabel-sluit-op-korte-termijn-vier-spoorwegoverwegen-in-lierde/

plan fietssnelweg Lierde