10 jaar dagopvang voor senioren in Zottegem dankzij vzw De Bron

Deze maand bestaat het dagverzorgingscentrum (DVC) van vzw De Bron 10 jaar. Het DVC, gelegen naast AZ Sint-Elisabeth, werd destijds opgestart om een zorgcontinuüm te kunnen aanbieden aan de senioren van Zottegem en de regio.

Dit zorgde toen voor een aanvulling op de reeds bestaande diensten van de dienstenchequeonderneming en het woonzorgcentrum. Vzw De Bron streeft er naar dat senioren steeds binnen dezelfde vertrouwde omgeving door dezelfde hulpverleners kunnen geholpen worden. Om deze visie verder om te zetten in de praktijk, opende vzw De Bron de afgelopen jaren ook 75 assistentiewoningen en een zorghotel.

Het dagverzorgingscentrum startte destijds kleinschalig met een bezetting van ongeveer 5 senioren per dag. Doorheen de jaren groeide dit uit tot een werking waar gemiddeld 20 senioren per dag samenkomen. Senioren komen voornamelijk naar het dagverzorgingscentrum voor een zinvolle dagbesteding, een gezellig babbel en de nodige ondersteuning op vlak van zorg.

De afgelopen jaren bleef het zorgteam nagenoeg ongewijzigd. Zorgkundige Vanessa De Sutter is er zelfs al bij vanaf de feitelijke opening van het DVC. De drive en persoonlijke aanpak van het volledige zorgteam zorgen er voor dat senioren zich thuis voelen in het DVC. In die 10 jaar had DVC De Bron het voorrecht om al 242 gasten te mogen verzorgen. Zij hopen dit nog lang te mogen blijven doen. In de zomer van 2021 zal vzw De Bron een volledig nieuwbouwproject openen, waarbinnen ook een modern en ruim dagverzorgingscentrum
geïntegreerd is. Binnen dit nieuwbouwproject zal vzw De Bron de nieuwste technieken integreren, zodat zij klaar zijn voor ‘de zorg van morgen’.

Normaal zou het 10-jarig bestaan gekoppeld worden aan een passende viering, maar door de coronamaatregelen zullen de festiviteiten verplaatst worden naar 2021.

Wie interesse heeft in de werking van het dagverzorgingscentrum kan steeds terecht op de website:
www.DeBronZorgtVoorU.be of kan vrijblijvend contact opnemen via: 09/364.89.10