Aantal besmettingen neemt in Geraardsbergen fors toe.

Guido De Padt: 'Ik heb wel opdracht gegeven om na te gaan op welke wijze de communicatie naar anderstaligen kan geoptimaliseerd worden.'

www.coronafacts.be


Geraardsbergen. Het aantal coronabesmettingen in Geraardsbergen neemt de laatste twee weken met 37 eenheden toe. Het reproductiegetal staat al op 2,7. Als het reproductiegetal boven de 1 uitstijgt, dan neemt het aantal besmettingen toe. Daalt het onder de 1, dan neemt het aantal besmettingen af. Op de vraag of het stadsbestuur de strategie gaat aanpassen aan het stijgende aantal besmettingen, antwoordt burgemeester Guido De Padt (Open Vld): ‘Naast de reeds genomen maatregelen op lokaal vlak (mondmaskerverplichting in winkelstraten, in nabijheid scholen en in de publieke gebouwen, …), passen we de federale maatregelen toe. Onze eigen strategie blijft momenteel onveranderd. Ik heb wel opdracht gegeven om na te gaan op welke wijze de communicatie naar anderstaligen kan geoptimaliseerd worden.’

De toename van het aantal besmettingen verschilt in onze streek van gemeente tot gemeente. In Ninove staat het reproductiegetal op 1,58 en zijn er de laatste twee weken 67 extra gevallen geteld. voor Herzele (+30), Zottegem (+36) en Brakel (+9) staat het reproductiegetal respectievelijk op 0,58, 1,4 en 3,00. Lessen heeft 36 extra besmettingen en een reproductiewaarde van 2,00. Lierde heeft de afgelopen twee weken 8 extra besmette pati ënten en kent een reproductiegetal van 1,67.

Voor Belgi ë staat de teller momenteel op 1,67. Op donderdag 8 oktober waren er 3517 extra besmettingen. Voor het Vlaams Gewest staat het reproductiegetal op 1,41 en voor het arrondissement Aalst op 2,00. Daarmee doet het arrondissement Aalst het slechter dan het Brussel Hoofdstedelijk gewest (1,730) en het Waals Gewest (1,960).

Julien Borremans