Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Wibra Geraardsbergen gaat definitief dicht.


Geraardsbergen. Wibra Belgi ë heeft donderdag de boeken neergelegd. De ondernemingsrechtbank in Dendermonde had eerder op de dag een overnameplan en doorstart afgewezen. Daardoor verliezen 439 werknemers hun job. Alle Wibra-winkels in ons land blijven vanaf vrijdag vooralsnog gesloten. De Nederlandse eigenaars wilden de filialen van de Wibra deels redden, maar het faillissement van de keten werd donderdagmorgen bezegeld. Wibra was zeer zwaar verlieslatend. ‘De eigenaars hebben nagelaten om in de winkels te investeren’, klinkt het. Naast de sluiting van Brantano is Wibra de tweede keten die in de Oudenbergstad de deuren sluit.

X