Zottegem Atletiek blijft medailles binnenhalen

In navolging van het Belgisch Kampioenschap Masters te Ninove werden tijdens het weekend van 26-27 september nog twee Belgische Kampioenschappen georganiseerd. Met name in Sint-Niklaas en Braine — l’Alleud.

Vooreerst was er het Belgisch Kampioenschap Werpvijfkamp Masters in Sint-Niklaas. Dieter Everaert, die vorig weekend nog verstek moest geven wegens ziekte, was nu wel van de partij en hoe. Hij stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken en behaalde na de vijf proeven een schitterende bronzen medaille. Tevens verbeterde hij het clubrecord Discus met een worp van 33,85 meter. Ook Herman Van De Velde was van de partij, viel naast het podium maar zette wel een mooie prestatie neer.

Braine l’Alleud was de decoratie van het Belgisch Kampioenschap voor de 10 000M voor Senioren en masters.

Bij de vrouwen stond Bernadette Vekeman aan de start, vorig weekend nog goed voor goud op de 5000M en zilver op de 1500 meter. Opnieuw toonde ze ook hier, haar klasse. Ze overklaste haar reeks en bewees hiermee haar vorm. Knap werd ze Belgisch Kampioene op de lange afstand. Hiermee bevestigd ze nogmaals dat ze een vaste waarde is binnen Zottegem Atletiek.

Eveneens aan de start bij de Masters was Jurgen Verlinden, weliswaar door omstandigheden, en met een veel mindere goede voorbereiding. Toch liet hij een knappe 39’40.23 optekenen. Wat voor hem ook toekomstperspectieven bied.

Zottegem mag terecht FIER zijn op alle medaillewinnaars.

Met het veldloop-seizoen voor de deur staan de atleten alvast te popelen om ook daar hun beste beentje voor te zetten. Dankzij de sterke groei, de goede begeleiding door hun gekwalificeerde trainers, het potentieel en de ontwikkeling van de jeugd, zijn zij ervan overtuigd dat er nog meer successen gaan volgen in de komende maanden en jaren.