sp.a Geraardsbergen laat kinderen niet in de kou staan


Geraardsbergen. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 19,2%   van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Geraardsbergen opgroeit in een kansarm gezin. sp.a Geraardsbergen voert daarom op 17 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, actie om de problematiek van kinderarmoede een gezicht te geven. ‘Wij laten geen enkel kind in de kou staan’, aldus Patrick De Bodt.

Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 19,2% van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Geraardsbergen opgroeit in een kansarm gezin. Ook de Vlaamse Armoedebarometer kleurt dieprood. In 286 van de 300 gemeenten is het armoederisico de voorbije jaren hetzelfde gebleven of gestegen. ‘1 op 7 kinderen in Vlaanderen groeit op in armoede. Dit zijn onaanvaardbare cijfers voor een welvarende regio als de onze’, stelt Patrick De Bodt van sp.a Geraardsbergen. ‘We voeren op 17 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, dan ook actie om deze problematiek aan te kaarten’

Geen kind in de kou

De actie van sp.a Geraardsbergen omvat twee zaken. ‘We willen de problematiek van kinderarmoede een gezicht geven. Mensen zullen de kans krijgen om te luisteren naar pakkende getuigenissen van mensen die in armoede leven’, aldus Patrick De Bodt. sp.a Geraardsbergen organiseert ook een inzamelactie van winterjassen. ‘Wij laten geen enkel kind in de kou staan. Daarom zamelen we op 17 oktober 2020 winterjassen in zodat de kinderen in onze stad een warme winter tegemoet kunnen gaan.’

Inhoud actie:

  • Inzamelactie winterjassen voor kinderen: De winter is in aantocht en omdat we onze kinderen niet in de kou laten staan zamelen we met onze afdeling kinderwinterjassen uit. De ingezamelde jassen worden geschonken aan Stop Armoede Geraardsbergen.
  • QR-codes met getuigenissen: Daarnaast zullen we via flyers en op de actiedag zelf, om de problematiek ook een gezicht te geven, via QR-codes getuigenissen laten horen en zien van een kind, leerkracht, alleenstaande mama en medewerker voedselbedeling.
  • Locatie actie: de actie van sp.a Geraardsbergen vindt plaats op zaterdag 17 oktober. Van 10 tot 12u en van 14 tot 17u kunnen winterjassen afgeleverd worden in de zaal gROOD Verzet, Markt 15.