Treinstapper van Gontrode naar Munkzwalm langs GR-paden

Van station naar station Gontrode - Munkzwalm

GR 122 Scheldeland

Een wandeling van 25 km vanaf het station van Gontrode tot het station van Munkzwalm. De trein brengt je terug naar het startpunt. Je wandelt zelfstandig, op eigen tempo en op een zelf gekozen moment. Deze route is beschreven (+ kaartjes) in de gids Treinstapper 2 van Grote Routepaden.

De wandeling verkent het overgangsgebied tussen het vlakke Scheldelandschap en de Vlaamse Ardennen. De start ligt in het Land van Rode, de licht heuvelende omgeving ten zuiden van Gent. Je maakt hier kennis met het typische kouterlandschap van akkers en velden. Je bereikt de brede riviervallei van de Schelde en stapt door het meersengebied aan de oude Scheldearm. De Zwalmstreek trakteert je op fraaie historische wind- en watermolens en het pad langs de Zwalm voert je tot Munkzwalm. Onderweg passeren enkele kleine dorpen de revue, waarvan vooral Munte zijn karakteristiek uitzicht heeft bewaard.

Praktische info

Zaterdag 17 okt. 2020 09:00u – 20:00u
Zondag 18 okt. 2020 09:00u – 20:00u
Prijs: gratis
Station Gontrode   Stationswegel ,
9090 Gontrode (Melle)
Organisatie:Grote Routepaden vzw

info@groteroutepaden.be