dames A-ploeg

Dames voelen zich thuis bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Spelen met hart voor elkaar

De twee damesploegen van Voorwaarts Gijzel Oosterzele hebben hun competitiestart niet gemist. De kersverse damesploeg in tweede provinciale B heeft met een 6 op 6 een ronduit indrukwekkende competitiestart genomen. De gemotiveerde VGO — dames scoorden al 14 keer. Ze zetten hun ambities meteen extra kracht bij. Met een 6 op 9 nam de damesploeg in derde provinciale B eveneens een vrij goede start. De damesploeg die vorig seizoen startte in derde provinciale en meteen de promotie afdwong naar tweede provinciale draait vlot mee in de absolute top. De B — ploeg met een mooie 6 op 9, ambieert een plaats in de top drie. De VGO — dames verdienen felicitaties, ze doen het tot dusver veel beter dan de VGO — mannen.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
dames B-ploeg

De ploeg in 2 B bezit veel offensieve kracht. Het team werd serieus versterkt en heeft een ideale mix van speelsters waarmee het in een match zo goed als alles kan brengen: van spelen uit de omschakeling tot dominant voetbal. Mooi voetbal en zelfverzekerd spel. De VGO — dames voetballen niet alleen met een flair van zelfvertrouwen, er staat een hechte ploeg op het veld.   Maar ook bij de dames in 3 de   B wroet men voor mekaar dat het geen naam heeft. De speelsters knokken voor elkaar en de sfeer is uitstekend. De collectieve geest is bepalend voor de huidige stand van zaken. De vier trefwoorden: clubliefde, attitude, samen, goesting, zijn van toepassing. Een groep die samen vecht. Een ploeg met een winnaarsmentaliteit. Inzet, fysieke kracht, voetballend vermogen. Het VGO — bestuur mag zich op de borst kloppen, het ging doordacht te werk met het aantrekken van de gedreven trainster Marijke De Rouck, dit jaar geassisteerd door Pieter Vermeulen (T2). Er is een duidelijk spelsysteem aanwezig. Er zitten echte ‘smeerlapjes’ tussen, of zeggen we beter slimme speelsters. Gewoon op het juiste moment eens een fout maken in het belang van de ploeg, om een counter van de tegenstander af te stoppen bijvoorbeeld. Er is een goede groepsgeest aanwezig is. En het is niet gespeeld. Het valt op. Op het veld door het vuur gaan voor elkaar. Er zitten ook sterke karakters in de groep.

Glenn Timmerman (speler A — kern) ontfermt zich over de damesploeg in 3 de provinciale B. Hij heeft als speler tonnen ervaring, iemand die weet hoe en wat. En is dat zinnens om dat over te brengen naar de speelsters. Een coach die zijn visie op de speelsters kan overbrengen en dat de speelsters ze naar het veld kunnen vertalen. We wijzen graag naar de goede mentaliteit bij VGO — dames. De dames voelen zich thuis bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Ze zijn terechtgekomen bij een familieclub bij uitstek, één h éél gezellige club, heel familiair, het wordt één grote familie. En nu hopen dat er snel opnieuw kan gevoetbald worden.     Reporter 17