Bestuurder positief getest op gebruik van heroïne in het verkeer


Geraardsbergen/Lierde. Zowel op woensdag 28/10 als vrijdag 30/10 gingen inspecteurs van verkeersdienst en buurtpolitie van de zone Geraardsbergen/Lierde samen op ‘Coronaproof’ patrouillepad. Dat controles nodig blijven, bleek ook nu weer uit de resultaten… Reeds na 10 minuten werd op woensdag 28/10 een bestuurder aan de kant gezet die een positieve drugstest (cannabis) aflegde. Een proces-verbaal ‘drugs in het verkeer’ werd opgesteld.

Ook vrijdag 30/10 herhaalde het scenario zich. Deze keer werd een bestuurder gevat die positief testte op heroïne. Ook hij kreeg een proces-verbaal ‘drugs in het verkeer’. Uiteraard werd er tijdens het patrouilleren ook gecontroleerd op het naleven van de Corona-maatregelen. Zo werd aan jeugdcentrum de Spiraal een groepje van meer dan 4 personen aangesproken en werd hen gewezen op het samenscholingsverbod!