Op zoek naar Horecazaken voor eerbetoon aan de horeca en evenementensector

Bart Troncquo (46) wonende Everbeek en afkomstig uit Sint-Maria-Oudenhove werkt als verkeersleider bij Infrabel en is fotograaf in bijberoep. Hij is op zoek naar eigenaars van etablissementen uit de horeca of evenementen sector die willen deelnemen de website en facebook pagina van Corona in Beeld, een initiatief van Jo de Groote. De bedoeling is om in beeld te brengen hoeveel mensen er door deze Covid-pandemie technisch werkloos zijn.

Jo de Groote port andere fotografen aan om mee in het initiatief te stappen. Zo ben ik meegegaan in het project, zegt Bart Troncquo. Dit initiatief is gestart in Vlaams-Brabant maar al snel blijkt dat er steun komt vanuit alle hoeken van Vlaanderen. Bart Troncquo neemt zelf een deel van de Vlaamse Ardennen voor zijn rekening en heeft als uitvalsbasis Brakel, Zottegem en Lierde. Uiteraard kan deze lijst worden uitgebreid met andere gemeenten uit de regio.

Het is de bedoeling om alle etablissementen uit de Horeca-Evenementen sector in de kijker zetten, samen met hun personeelsleden.

Hoeveel mensen er vandaag nog aan de slag kunnen blijven en hoeveel er technisch werkloos zijn geworden.

De uitbaters spreken over cijfers, het verlies, … maar de mens die erachter schuilt is voor ons het belangrijkste. Vandaar dat wij een voorstel hebben aan alle Horeca/Evenementen etablissementen om een statement met beelden te maken.

“Het is de bedoeling ik op afspraak langs kom bij jullie Zaak. Er wordt dan een buitenopname gemaakt, zodat de voorgevel van jullie etablissement zichtbaar is. Indien je een caf é of restaurant uitbaat dat volledig gesloten blijft, wordt er voor elke persoon die momenteel technisch werkloos is en er normaal werkt, een lege stoel voor de gevel geplaatst. Een restaurant dat nu Take-a-way maaltijden verzorgt, wordt verzocht dat alle personen die nu werkzaam zijn dat zij voor de gevel staan en dat voor het personeel dat nu technisch werkloos is er een lege stoel in de plaats komt te staan”, verduidelijkt Bart.

Uiteraard kunnen Hotels of bedrijven uit de Evenementen sector ook aan bod komen.

Meer informatie vind je terug op de site www.coronainbeeld.be. Dit is ook de site waarop alle deelnemende gemeenten vermeld staan en alle foto’s gaan gepubliceerd worden vanaf 15 november. Indien er nog geen fotograaf aangeduid is voor je gemeente wil Bart, als het niet te ver is natuurlijk, gerust een afspraak maken met de horeca uitbaters.

Indien er nog collega fotografen zijn die willen meewerken, kan je je aanmelden via de website, via info@coronainbeeld.be of via Bart Troncquo zijn facebook pagina of e-mail tb.artandcraft@outlook.be

“Iedere uitbater dat deelneemt zal een digitale versie krijgen van de foto die gemaakt werd en als de zaak terug open gaan, kom ik persoonlijk met een afdruk en drinken we der ne goeien op”, besluit Bart.