Buitenschoolse Kinderopvang De Speeldoos open voor noodopvang


Geraardsbergen. De Buitenschoolse Kinderopvang De Speeldoos is de volgende twee weken (tussen 3 en 13 november) overdag geopend voor kinderen waarvan de ouders geen andere opvangmogelijkheden hebben.

Tijdens de vakanties kunnen Geraardsbergse schoolkinderen tot 12 jaar traditioneel gezien terecht in de Buitenschoolse Kinderopvang De Speeldoos. Nu de herfstvakantie door corona verlengd is, veel andere vormen van opvang zoals cultuur-of sportkampen geannuleerd zijn en de opvang door grootouders absoluut ontraden wordt, vallen voor verschillende ouders last-minute de geplande opvangmogelijkheden weg.
De Buitenschoolse Kinderopvang De Speeldoos blijft daarom geopend voor volgende kinderen:

  • kinderen van ouders in essenti ële beroepen die niet aan thuiswerk kunnen doen
  • kinderen uit kwetsbare gezinnen
  • kinderen van ouders die geen ander alternatief hebben dan de grootouders

De Speeldoos is vanaf morgen de komende twee weken dagelijks geopend (met uitzondering van 11 november en in het weekend) van 6.30u tot 18u. Meer info en het nummer voor contactname/inschrijving is hier terug te vinden: https://www.geraardsbergen.be/dienst/2945/buitenschoolse-kinderopvang-de-speeldoos.

Wie reeds zijn/haar kinderen had ingeschreven in De Speeldoos tijdens de herfstvakantie maar zelf opvang kan voorzien (bv. doordat hij/zij aan telewerk kan doen) wordt gevraagd de vrijgegeven plaatsen door te geven aan De Speeldoos.