Politie klist dader vluchtmisdrijf Molenkouter

De politie van Zottegem is er na enig speurwerk in geslaagd om het voertuig op te sporen dat betrokken was bij het vluchtmisdrijf in de Molenkouter van afgelopen weekend. De betrokken bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank en riskeert een hoge boete en rijverbod.

Lees meer over het vluchtmisdrijf via deze link.  “De bestuurder werd verhoord en hij heeft de feiten bekend”, aldus commissaris Gunther Van Steenberge van de zone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem die nog de wetgeving inzake vluchtmisdrijf met stoffelijke schade meegeeft:  Na vluchtmisdrijf bij een ongeval dat enkel stoffelijke of materi ële schade veroorzaakte, riskeert u een geldboete van 200 tot 2000 euro (maal opdeciemen =x8). Daarnaast riskeert u ook een gevangenisstraf van 15 dagen tot 6 maanden. Het hangt af van de omstandigheden of de rechter deze uitspreekt of niet.  Bovenop de boete en eventuele gevangenisstraf kan u voor vluchtmisdrijf ook een rijverbod als sanctie krijgen. De wet voorziet in een termijn van 8 dagen tot 5 jaar. Bij verzwarende omstandigheden kan die termijn nog hoger oplopen.  Jonge bestuurders krijgen in elk geval een rijverbod bij vluchtmisdrijf. Daarenboven moeten ze ook een theoretische en praktische proef afleggen om het rijbewijs terug te krijgen.”