Bibliotheek Zottegem schakelt opnieuw over op afhaalbib

Gezien de huidige coronasituatie en de absolute noodzaak om de besmettingscurve zo snel mogelijk om te buigen, werd beslist dat de stedelijke bibliotheek terug uitsluitend een afhaalbib wordt.

Deze regeling gaat in vanaf donderdag 5 november. Het volledige aanbod blijft ter beschikking en je kan afhalen na voorafgaande reservatie. “De coronacrisis noodzaakt ons continue maatregelen te evalueren en bij te sturen indien nodig. Eerder stapte de bib reeds over op een reservatiesysteem tijdens de drukste dagen maar gezien het grote aantal bezoekers, en dit zijn mensen van alle leeftijden, moeten we de bib op een andere manier te organiseren. Om de veiligheid van zowel bezoekers als medewerkers te blijven garanderen, hebben we beslist over te schakelen naar een alternatieve manier van werken,” legt burgemeester Jenne De Potter uit.

Lezers kunnen nog altijd hun gegeerde lees- kijk en luistermaterialen ontlenen en inleveren, zij het dan op een aangepaste manier. Van thuis uit kan je tot 10 materialen reserveren per 4 weken. De bib stuurt een mail van zodra het pakketje klaar ligt en je hoeft dan enkel nog te bellen om een tijdslot te reserveren, zodat je je pakket op de meest veilige manier kan komen afhalen in de inkomhal van het Egmontkasteel.

“Verdwijnen in verhalen door het lezen van een goed boek of het kijken van een (ont)spannende film is heel welkom in deze tijden. Met de afhaaldienst blijft de bib voor je zorgen! Op deze manier zet de bibliotheek haar rol als essenti ële basisdienst verder en behouden onze inwoners de mogelijkheid om te blijven lezen. In de bib zelf rondlopen en boeken uitkiezen is nu even niet mogelijk, maar via de reservatiepakketten kan ze wel cultuur blijven verspreiden en mensen een welkome ontspanning bezorgen,” aldus schepen van cultuur Lieselotte De Roover. Praktisch: Om zo veilig mogelijk te werken wordt gevraagd om onderstaande procedure te volgen:

  • Materialen dienen op voorhand te worden gereserveerd uit de collectie van de bibliotheek via de website zottegem.bibliotheek.be. Meer uitleg over reserveren vind je op de help pagina. Als je snel wil lezen, let er dan zeker op dat de materialen effectief aanwezig staan.
  • Maximaal tien materialen per kaart per 4 weken.
  • Je krijgt een mail wanneer de materialen binnen zijn.
  • Als je de mail hebt gekregen, bel je naar 09 364 64 11 om een tijdslot te reserveren in de afhaalbib.
  • Afhalen doe je individueel in de hal van het Egmontkasteel. We vragen om je tijdslot te respecteren om de nodige afstand en de veiligheid te garanderen.
  • Bellen en afhalen kan elke werkdag van 9 tot 17 uur — niet open in het weekend
  • Boeken terugbrengen kan via de inleverschuif van de bib zelf.
  • Denk er tijdig aan om je materialen te verlengen! Als iets niet duidelijk is of als het niet zo vlot lukt, kan je altijd contact opnemen met de bib, telefonisch op het nummer 09 364 64 11 tijdens de kantooruren of via email naar bibliotheek@zottegem.be.