©RV - Onder meer KFC Voorde-Appelterre organiseert een afhaalfestijn met traiteur

N-VA Ninove: “Oost-Vlaams verbod op afhaal of levering aan huis is doodsteek voor Ninoofse verenigingen.”

De gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carine Van Cauter (Open Vld), nam gisteren een politiebesluit m.b.t. aanvullende maatregelen in de strijd tegen het covid-19 virus.  Dit besluit beperkt de occasionele niet-commerci ële verkoop aan huis of door middel van afhaal of levering.

Financi ële doodsteek

Wanneer deze niet (voor)bereid, afgehaald en/of geleverd worden door een professionele aanbieder, dan zijn deze vanaf 9 november 2020 niet langer toegelaten op het grondgebied van Oost-Vlaanderen.  De Ninoofse verenigingen hebben het nu al heel moeilijk door de schrapping van festiviteiten en eetfestijnen. Deze maatregel kan de financi ële doodsteek zijn voor velen. Het belangrijkste alternatief om toch wat geld in het laatje te brengen tijdens coronatijden was de afhaal of levering aan huis. Dit is nu ook verboden.

Versoepelen

N-VA voorzitter Johan Soetaert vraagt dat burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) onmiddellijk contact opneemt met Oost-Vlaams gouverneur en partijgenote Carine Van Cauter om deze drastische maatregel te versoepelen. Hij vraagt ook om onmiddellijk overleg te plegen met verenigingen en sportclubs die activiteiten hebben gepland tijdens de komende weken. Een compensatieregeling moet worden uitgewerkt voor de reeds gedragen kosten.