©VK Nederhasselt organiseert dit weekend een afhaalfestijn

Stadbestuur Ninove staat volledig achter de beslissing van gouverneur Carina Van Cauter

De gouverneur verbiedt occasionele verkopen aan huis of door middel van afhaal, evenals alle handelingen ter (voor)bereiding en levering van deze verkopen, en dit vanaf 9 november 2020.

Politiebesluit van de gouverneur. De gouverneur verbiedt occasionele verkopen aan huis of door middel van afhaal, evenals alle handelingen ter (voor)bereiding en levering van deze verkopen, en dit vanaf 9 november 2020. Verkopen aan huis of door middel van afhaal zijn wel nog toegelaten als ze (voor)bereid worden door een professionele aanbieder en als ze afgehaald worden bij of geleverd worden door een professionele aanbieder.

Wat betekent dit nu voor het afhaalrestaurant of het ‘take away’-eetfestijn dat jouw vereniging binnenkort organiseert?

Voor de verenigingen die dit weekend organiseren, geldt het besluit nog niet, aangezien het pas op maandag 9 november in werking treedt; zij kunnen hun afhaalrestaurant of ‘take away’-eetfestijn organiseren, als stadsbestuur vragen we om alle vooropgestelde strikte maatregelen vanuit de stad te volgen.

Tania De Jonge: “Voor alle organisaties vanaf 9 november, en alvast tot en met 13 december, verstrengen de voorwaarden, in die zin dat ze enkel mogen gebeuren in samenwerking met een “professionele aanbieder” (horecazaak, traiteur, …). Jammer als je van plan was om met veel enthousiasme 500 liter spaghettisaus te maken of een cake, taarten en wafels te bakken: dit is dus vanaf 9 november 2020 verboden.

Het doel van alle coronamaatregelen is te vermijden dat mensen bij mekaar komen. We rekenen er dan ook op dat je bij de organisatie van je afhaalrestaurant of ‘take away’ enkel met een professionele aanbieder wordt georganiseerd. Ben je dit van plan laat het weten aan de stad.

Als stadsbestuur staan we volledig achter de beslissing van de gouverneur om ervoor te zorgen dat mensen zo weinig mogelijk in contact komen met elkaar.   Alle verenigingen worden op de hoogte gebracht door de stad.”