©Soeptroeper

Burgerinitiatief SOEPERTROEPER roept uw hulp in

Oost-Vlaams verbod op afhaal of levering aan huis treft ook burgerinitiatieven

Het politiebesluit van Oost-Vlaams gouverneur Carine Van Cauter treft ook burgerinitiatieven. Dit besluit beperkt de occasionele niet-commerci ële verkoop aan huis of door middel van afhaal of levering. Het verbod gaat in vanaf 9 november.

Soepertroeper

E én van die burgerinitiatieven in Ninove is bijvoorbeeld “Soepertroeper”. Initiatiefnemer Jeroen Van Assche: Ik breng elk weekend soep bij alleenstaande of eenzame mensen, nu mag dit in principe niet meer. Het was mijn bedoeling om soep bij die mensen te leveren in coronatijden. Zo wou ik toch wat gezellige warmte brengen tijdens de komende wintermaanden.  Dit was mijn manier om de oproep van de regering te beantwoorden door zorg te dragen voor elkaar.

Onduidelijk

Dit verbod roept heel wat vragen op: mag ik mijn zelfgemaakte soep nog aan de deur zetten bij mensen? Mag ik afhaalsoep van bij een traiteur zelf op de stoep zetten of moet de levering ook door de traiteur gebeuren? Dat is momenteel allemaal niet duidelijk. Ik wil in ieder geval doorgaan met mijn “soepbedeling”, maar wil ook geen boete krijgen. Dit weekend staat er wortelsoep op het menu…

https://www.facebook.com/SoeperTroeper-103399291571158