Oosterzeelse wandelclub wil je verleiden om Sint – Lievens – Houtem te verkennen

Coronawandeltocht van 11 november tot 6 december

De strenge maatregelen die de regering heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zullen nog een tijd van kracht blijven. Gelukkig bleef – vanaf de eerste lockdown al – wandelen toegestaan. Lichaamsbewegingen in de buitenlucht wordt zelfs aangemoedigd. In volle lockdown geeft de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw je zomaar deze gezondheidstip cadeau: kom vanaf 11 november tot 6 december vrij wandelen in Sint — Lievens — Houtem. Je kan er heerlijk rustig wandelen. Er is veel moois uit het verleden en qua natuur heeft Sint – Lievens — Houtem veel te bieden. Een mooi initiatief van de Oosterzeelse wandelclub, die niet bij de pakken blijft zitten. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Trek de wandelschoenen aan en vertrek op uw eigen tijdstip en tempo voor een tocht van 5,7 km, 7 km, 12,3 km of 19,3 km. Aan u de keuze. Je vertrekt aan het Parochiecentrum, Sint — Micha ël, Kloosterstraat in Sint — Lievens — Houtem. De wandelingen zijn goed bewegwijzerd en gratis toegankelijk. Studies wijzen op de fysieke, psychologische en sociale weldaden van wandelen. Het heeft een gunstige werking. Het is goed voor het humeur, het vermindert — nu zeker in deze barre coronatijd – depressie, angst en stress. Het geeft eveneens een boost aan het zelfrespect, het beeld van het eigen lichaam, het vermogen om problemen aan te pakken en het algemeen gevoel van welbevinden. Al deze voordelen blijken overigens duurzaam te zijn. Wandelen is zeer gunstig voor het hart.
De tocht slingert langs het Hoekske, de Espenhoek, Cotthem, Cotthembos (h ét groene hart van Sint — Lievens — Houtem), Mariagrot, Diepestraat, Sint — Lievenskapel (1640, in 1702 uitgebreid, beschermd monument), Balei (bewonder het kunstwerk ‘De Romein’ (het ongeveer 3 m hoge kunstwerk is van de hand van de Houtemse kunstenaar Robert Goossens), Oude Heerweg, Zonnegem, Vlierzele en Morelgem. Bekend en beroemd is Sint — Lievens — Houtem van zijn eeuwenoude jaarmarkt.

De wegwijzers leiden je langs de troeven én door het authentieke Houtemse landschap: inspirerend, rustgevend, uitzonderlijk bewaard. Een heerlijke mengeling van open en gesloten landschappen waarvan sommigen teruggaan tot ver in de tijd. De Oosterzeelse wandelclub wenst je veel wandelplezier. Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12. Reporter 17