Andermaal een bestuurder betrapt wegens gebruik van drugs in het verkeer


Geraardsbergen. Dinsdag 10 november hield de politie van Geraardsbergen/Lierde een controle op het zwaar vervoer. Vijftien ademtesten werden uitgevoerd. Alle chauffeurs bliezen negatief. E én bestuurder legde een positieve test ‘drugs in het verkeer’ af.   Deze bestuurder was niet in het bezit van zijn rijbewijs en beschikte niet over een geldig keuringsbewijs, zijn voertuig werd voor een periode van 12 uur ingehouden en proces-verbaal werd opgesteld.

Verder werd er nog proces-verbaal opgesteld wegens inbreuken op het rijbewijs, keuring, overlading, verzekering en technische eisen.   De aanhangwagen van deze bestuurder werd in beslag genomen. Ten slotte werden nog volgende overtredingen vastgesteld:

  • 1 onmiddellijke inning voor een verlopen keuring van een vrachtwagen (1000 Euro)
  • 1 onmiddellijke inning technische eisen vrachtwagen
  • 1 onmiddellijke inning gebruik GSM achter het stuur
  • 1 proces-verbaal inbreuken technische eisen vrachtwagen + gebruik GSM achter het stuur