Einde van de werken Abdijpark voorzien in maart 2021. Kostprijs: €1,5 miljoen


Geraardsbergen. Tijdens de gemeenteraad op dinsdag 10 november informeerde raadslid St éphan Bourlau (Het Altrnatief) naar de voortgang en de kostprijs van de werken in het Abdijpark. Het einde van werken worden volgens schepen Martine Duwyn (Open Vld) voorzien in maart of april 2021. De totale kost van het project zal ongeveer €1,5 miljoen kosten. De restauratie van de eerste fase van de restauratie van het Abtenhuis zal volgens schepen van Erfgoed Ann Panis (Open Vld) met wat geluk volgend jaar van start gaan.

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 10 november informeerde St éphan Bourlau (Het Alternatief) naar de voortgang van de werkzaamheden in het Abdijpark en aan het Abtenhuis. Volgens bevoegde schepenen Martine Duwyn (Open Vld) en Fernand Van Trimpont (CD&V) lopen de werken van een leien dakje. Het einde van de werken worden voorzien in maart of april 2021. Het ruimen van de vijver en het herprofileren van de oever zijn in volle gang. Het slib van de vijver moet worden ge ëvacueerd, wat een serieuze meerkost met zich meebrengt. Het totale prijskaartje wordt op €1,5 miljoen euro geschat.

De restauratie van het Abtenhuis komt volgens schepen Ann Panis (Open Vld) ook in zicht. Het dossier werd reeds in 2015 door de dienst Onroerend Erfgoed goedgekeurd. De schepen hoopt dat volgend jaar met de eerste fase kan worden gestart. Volgens de schepen zal het architectenbureau de tweede fase van de restauratie, de eerste verdieping en de zolder, in 2021 voorbereiden.

Julien Borremans