Wandel veilig, gooi ook geen mondmaskers op de grond, maar gooi ze in de vuilbak

Ook tijdens deze tweede Lock down wordt er veel gewandeld. Dit zorgt ervoor dat er veel mensen tegelijk in de wandelgebieden zijn en dat is niet altijd even veilig. We willen oproepen om aan de coronamaatregelen te denken als je gaat wandelen. Hou voldoende afstand van elkaar, draag een mondmasker wanneer dit nodig is. Er geldt ook nog steeds een samenscholingsverbod, dit wil zeggen dat je niet met meer dan 4 personen mag gaan wandelen.

Gooi ook geen mondmaskers op de grond, maar gooi ze in de vuilbak. Mondmaskers zijn erg vervuilend.

Als je niet meteen een vuilbak in de buurt hebt, berg het mondmasker dan even op en gooi het daarna in de vuilbak.

Burgemeester Tania De Jonge: “Wandelen en de gezonde lucht opsnuiven is natuurlijk heel fijn. Het is ook logisch dat mensen de mooiste plekjes opzoeken, maar als er teveel volk is en je kan geen afstand houden moet je een mondmasker dragen. Zeker op de smalle paden waar heel wat mensen elkaar kruisen is dit nodig. En gooi aub je mondmasker niet in onze mooie natuur. Gooi wegwerpmaskers in de vuilnisbak, en niet op de grond.”

Onbekende wandelplekjes

Velen gaan graag wandelen op vertrouwde plekken, maar de bekendste plekken zijn dan ook vaak de drukste. We doen graag een oproep om wat onbekende wandelplekken te ontdekken. Onze stad en onze provincie Oost-Vlaanderen hebben heel wat mooie wandelingen die je misschien nog niet kent.

Ontdek ze hier:

www.ninove.be/wandelen

www.routen.be/wandelroutes

www.natuurenbos.be