Verschillende inbreuken op drugs in het verkeer en op de nachtklok. Wagen in beslag genomen


Geraardsbergen/Lierde. Dit weekend voerde de politie van Geraardsbergen/Lierde andermaal controle uit op gebruik van alcohol en andere verkeersinbreuken. Ook werd er opnieuw gecontroleerd op het naleven van de corona-maatregelen. In totaal werden er 4 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de nachtklok. De controle liep van vrijdagavond tot zondagavond, verspreid over het ganse grondgebied. Van de 121 ademtesten die werden afgenomen, blies één bestuurder positief en een andere hield het bij alarm. Het rijbewijs van de eerste bestuurder werd voor 6 uren ingetrokken.

Zeven bestuurder testen positief op ‘drugs in het verkeer’. Vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. E én van deze bestuurders had blijkbaar zijn lesje nog niet geleerd en kroop na de vaststellingen terug achter het stuur.   Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd voor de duur van de intrekking.   Betrokkene zal zich bijkomend mogen verantwoorden voor sturen spijts intrekking en sturen spijts tijdelijk rijverbod.   E én andere ‘positieve’ bestuurder was geen drager van een rijbewijs, noch verzekering. Zijn voertuig voldeed ook niet aan de technische eisen.   Het voertuig van deze bestuurder werd in beslag genomen.  Daarnaast werden nog 2 processen-verbaal uitgeschreven voor drugsbezit, 3 voor geseinde personen en 1 voor overdreven snelheid.

Julien Borremans