Een luisterend oor voor alle alleenstaande 80-plussers in Zottegem

Groetjes uit Zottegem!

Net zoals in het voorjaar zullen een 20-tal medewerkers van de stad alle Zottegemse, alleenstaande, 80-plussers die nog thuis wonen, opbellen. Voor onze stad gaat het om zo’n 870 mensen. Deze belactie werd in het leven geroepen om deze groep mensen een luisterend oor én concrete hulp aan te bieden.

Om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Dat is voor niemand een eenvoudige opdracht. Er zijn gelukkig veel digitale alternatieven om contact te houden, op afstand. “Deze digitale initiatieven bereiken echter niet altijd de oudere inwoners van onze stad die vaak sociaal geïsoleerd geraken. Daarom werd beslist om opnieuw een belactie op te zetten om onze 80-plussers te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Alle 80-plussers krijgen komende dagen ook een postkaartje in de bus met een woordje uitleg”, aldus burgemeester Jenne De Potter.

De medewerkers bellen vanaf morgen iedere alleenstaande 80-plusser op om te horen hoe het met hen gaat. Tijdens de telefoongesprekjes wordt ook gevraagd of ze hulp nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. “Alle zorgvragen worden dan gebundeld en opgevolgd zodat onze 80-plussers de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. Hiervoor zal terug een beroep gedaan worden op de vele
vrijwilligers in onze stad,” zegt schepen van senioren Peter Vansintjan.

Sta je niet in het telefoonboek of ben je geen 80-plusser, maar maak je wel deel uit van een risicogroep en kan je wat hulp gebruiken? Dan kan je jouw vraag doorgeven aan ons. Bel hiervoor het Lokaal Dienstencentrum op het nummer 09 364 56 95 (elke werkdag van 9 tot 12 uur) of stuur een mailtje naar zottegemhelpt@zottegem.be. Want allemaal samen kunnen we dit virus verslaan!