ECO Sottegem SV is zonet geboren

KSV Sottegem en EC Oudenhove fusioneren

 

 

Er was al een tijdje sprake over verregaande gesprekken tussen beide ploegen, en de Coronacrisis heeft ongetwijfeld één en ander versneld, maar toch is het moment van aankondiging van de fusie verrassend, ook voor de spelers. Zij werden daarnet op de hoogte gebracht door hun voorzitters.
Hoewel volgens beide clubs ze de crisis goed doorstaan hebben en met positieve bilans het jaar 2020 zullen afsluiten, gaan de twee oudste Zottegemse voetbalverenigingen SV Sottegem en EC Oudenhove als één   club verder onder de naam “ECO Sottegem SV” en in 2021-2022 onder die naam de competitie   aanvatten. Het betreft een volledige en definitieve fusie   op alle niveaus waarbij ervoor zorggedragen werd dat de eigenheid en specifieke karakteristieken van elkeen in het   nieuwe verhaal worden meegenomen. Hierbij zullen zowel de sites van Erwetegem als Pijperzele volledig benut worden zodat ook de lokale verankering behouden blijft.

Ook de kleuren worden gefusioneerd, namelijk blauw, geel en rood.

Wat wel overboord valt is de titel van Koninklijke in KSV. Deze komt in de nieuwe naam niet meer voor.

Een nieuw kernbestuur bestaande uit 3 mensen van elke club, zal in de komende maanden alles verder finetunen zodat dit nieuwe hoofdstuk in de gezamenlijke 180-jarig rijke geschiedenis van beide clubs onder een goed gesternte kan aangevat worden.

De vraag die op ieders lippen ligt natuurlijk is om de naam van de nieuwe voorzitter te kennen, maar daar is men blijkbaar nog niet volledig uit.

Woordvoerders zijn Geert De Roover voor KSV Sottegem en Jens Liedts voor EC Oudenhove en zullen ons spoedig verder berichten.

Vandaag, maandag 23 november zal Geert De Roover op radio mfm uitgebreide uitleg verschaffen en dit om 13u00.