16 besmettingen in cluster Strijpen

De coronasituatie in het Woonzorgcentrum Egmont wordt nog steeds op de voet gevolgd. Er is dagelijks overleg tussen directie, stadsbestuur en CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts) en om de vijf dagen worden alle bewoners en medewerkers preventief getest.

Daarnaast worden mensen die symptomen vertonen direct getest. “We blijven de situatie in het Woonzorgcentrum nauwgezet opvolgen. De zeer regelmatige testrondes laten ons toe om de vinger aan de pols te houden en onmiddellijk te kunnen ingrijpen waar nodig,” zegt burgemeester Jenne De Potter. Dankzij de inspanningen en flexibiliteit van alle medewerkers krijgen de bewoners nog steeds de allerbeste zorgen, zowel op de woningen als op de aparte COVID-19 afdeling waar de positief geteste bewoners verblijven.

“De inzet van onze medewerkers is enorm, zij zorgen ervoor dat onze bewoners niets tekort komen. Maar deze bijzonder moeilijke periode weegt door. We hebben een paar opties om bijkomend personeel in te zetten reeds uitgewerkt, zodat het haalbaar blijft voor onze medewerkers en ze hun broodnodige rust kunnen nemen,” vult schepen van sociale zaken Peter Vansintjan aan.

Uit de laatste testresultaten blijkt dat het merendeel van de besmettingen (een zestiental) zich nu situeert in de cluster Strijpen. Daar is momenteel dan ook geen bezoek mogelijk. In de andere clusters blijft de bezoekregeling van één vaste bezoeker voor 14 dagen van toepassing. Dat is ook zo voor cluster Velzeke waar een groot deel van de eerder besmette bewoners terug konden gaan naar hun woning.

Ook bij de medewerkers zijn een aantal nieuwe besmettingen vastgesteld maar anderen konden na hun quarantaine periode terug aan het werk gaan. “Het blijft een zware periode voor ons Woonzorgcentrum. De verspreiding van het coronavirus vergt het maximum van bewoners, familie én medewerkers. Ik wil iedereen op het hart drukken dat we elke dag opnieuw er alles aan doen om hier zo snel en goed mogelijk door te geraken. Hou vol — samen zullen we het virus onder controle krijgen!” besluit burgemeester De Potter.

X