Nonna Dolce biedt een ruim assortiment allergeenvrije lekkernijen aan te Zottegem

Zowat één op de vijf Belgen kampt met een lactose-intolerantie. Heel wat anderen zijn dan weer onverdraagzaam voor gluten. De problematiek van voedselintolerantie wordt in ons land heel vaak onderschat. In vele supermarkten is het zoeken met een vergrootglas naar producten voor mensen met een voedselallergie. Marie Van Renterghem kampt zelf met een lactose- en glutenintolerantie en ervaart zo al jaren dat het zoeken naar geschikte producten een hele opdracht is. Dit zoektocht was meteen het begin van haar ondernemersverhaal. Na het succesvol opstarten van een webshop eerder dit jaar opende Marie deze week in de Hoogstraat 70 in Zottegem onder de naam Nonna Dolce haar eerste winkel met een ruim assortiment aan allergeenvrije lekkernijen. “Mensen met een voedselintolerantie hebben zo eindelijk een aanbod en een ruim assortiment.”

Een intolerantie voor een bepaald ingredi ënt van een product betekent voor vele mensen het begin van een lange zoektocht. En als er al producten gevonden kunnen worden, is het aanbod meestal heel beperkt. Daar wou Marie Van Renterghem verandering in brengen. “Mensen met een intolerantie kunnen via Nonna Dolce eindelijk eens genieten van een zoetigheid. Of dit nu een eenvoudige koffiekoek is, een eclair, dan wel een lekkere praline. Ons assortiment is heel breed. En wat meer is, ook mensen zonder voedselintolerantie kunnen perfect bij ons terecht. Het zijn allemaal lekkernijen die iedereen zullen smaken. Ook voor veganisten is er een trouwens brede keuze”, legt Marie Van Renterghem uit.

Aan de opening van de winkel ging heel wat speurwerk vooraf, zeker omdat het aantal leveranciers in ons land heel beperkt is. “Toch vond ik het belangrijk om vooral met lokale producenten te werken en in dat opzet ben ik ook geslaagd. Zowat 95% van de producten die ik aanbied zijn lokaal geproduceerd. Maar bijvoorbeeld voor onze speciale koffies moest ik wel in het buitenland gaan zoeken. Kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid zijn voor ons bedrijf belangrijke kernwaarden. Gezond zoet, Nonna Dolce staat er garant voor. En voor mensen die zelf aan de slag willen gaan hebben we een ruim aanbod aan bakmixen”, gaat Marie verder.

Eigen pralines

Met haar eigen assortiment “Pralinette de Juliette” heeft Marie zelfs een uitgebreid en exclusief gamma aan pralines die zowel lactosevrij als vegan zijn. Met gebak, chocolade, granola en macarons is het assortiment niet alleen ruim maar ook exclusief. “Maar ook speciale koffies zoals chocoladekoffie of vanillekoffie of exclusieve theesmaken zijn beschikbaar; tot zelfs een exclusieve champagne. Wil je voor de eindejaarsdagen een lactosevrije taart bestellen, dan zorgen wij daarvoor”, aldus Marie.

Nonna Dolce is alle dagen open van 10 tot 18u en bevindt zich in de Hoogstraat 70 in Zottegem. Via de website www.nonnadolce.com kan je al een kijkje nemen of een bestelling plaatsen.

Meer info: Marie Van Renterghem, 0470 60 20 60

X