Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Ename Pater / Ramon  

Winnaars Brussels Beer Challenge bekend gemaakt – Dubbel goud voor Brouwerij Roman

Deze week zijn de resultaten van de negende Brussels Beer Challenge bekend gemaakt. Ename Pater van de Brouwerij Roman wist een gouden medaille in de wacht te slepen in de categorie ‘Light Bitter Blond’. Ramon, de meest recente aanwinst van de Brouwerij, haalde de gouden medaille binnen in de categorie ‘alcohol-free’.

Dubbel goud voor Ename Pater

De Ename Pater van Brouwerij Roman viel andermaal in de smaak bij de jury van een internationale bierwedstrijd. Na een gouden medaille op de prestigieuze World Beer Awards in september behaalt de Ename Pater nu ook goud op de Brussels Beer Challenge in de categorie ‘Light Bitter Blond’. Bij beide wedstrijden werden de deelnemende bieren blind geproefd door een professionele jury.
Lode Roman licht toe: “Ename Pater blijft scoren bij de professionele jury’s en dat stemt ons uiteraard tevreden. Maar ook aan de stijgende verkoop zien we dat onze ‘Pater’ een vaste referentie aan het worden is.”
Ename Pater (5,5% Vol alc.) is een verrassend licht en smaakvol abdijbier. De brouwers lieten zich inspireren door het gebruik van de vroegere monniken: zij brouwden bier met een lager alcoholvolume voor eigen gebruik om zo helder van geest te blijven. De Ename Pater heeft een mild bitter accent door de dry hopping toegepast aan het einde van het brouwproces.

Ramon scoort goud bij eerste deelname
De jury beloonde Ramon bij de eerste deelname meteen met de hoogste onderscheiding. “Dit is een mooie beloning voor onze zoektocht naar een lekker alcoholvrij bier”, verklaart Carlo Roman, “we hebben er bewust voor gekozen om geen alcoholvrije variant van onze pils te brouwen maar een alternatieve, smaakvolle doordrinker te presenteren. Die eigenzinnige piste is nu beloond en dat stimuleert ons en ons team om blijvend te innoveren.”
Ramon is laag in suikers en calorie ën en past perfect binnen een actieve en gezonde levensstijl. Smaakvolle hopsoorten (Hallertauer, Galaxy en Simcoe) zorgen voor een dorstlesser met veel smaak.

Brussels Beer Challenge
De negende editie van de Brussels Beer Challenge zag er iets anders uit dan de voorgaande edities. Om de wedstrijd zo veilig mogelijk te laten verlopen, vond ze plaats in Brussel in plaats van Hasselt van 30 oktober tot 5 november. De jury bestond voornamelijk uit Belgische bierexperts, meer dan 1.500 inzendingen werden geproefd.

 

 

X