Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

“Vergeet de Zottegemse studenten niet” – reactie sp.a Zottegem

Het stadsbestuur organiseert de komende maand in de Bevegemse Vijvers enkele examenplaatsen voor verschillende middelbare scholen in onze stad. Vanaf 30 november tot 15 december zullen 3 zalen ter beschikking zijn en werden voorzorgsmaatregelen genomen om dit corona-proof te laten verlopen.

“Super, maar vergeet ook de studenten niet” waarschuwt Louie Van Rijsselberge van sp.a. “Normaal gezien worden er steeds studeerruimtes georganiseerd voor onze studenten tijdens de blok in Zottegem. Aangezien hogescholen en universiteiten in code rood zitten en heel wat minder studeerplekken aanbieden dan voorheen, is de nood nog hoger om onze Zottegemse studenten een goede en veilige leeromgeving aan te bieden. We mogen niet vergeten dat heel wat studenten niet altijd de ideale leeromstandigheden vinden thuis, ook zij verdienen een eerlijke kans om te slagen op hun examens.”

“De zalen in de Bevegemse Vijvers staan volledig klaar voor de examens van het middelbaar, dus kunnen ze volgens ons gerust blijven staan om studenten tijdens de blok te ontvangen. We vragen het stadsbestuur om dit zo snel mogelijk te organiseren en kenbaar te maken aan de Zottegemse studenten, want de blok komt er al bijna aan. Men zou op 16 december al meteen van start kunnen gaan” stelt Van Rijsselberge voor (sp.a).

X