Team Rode Neuzendag van GO! Campus Herzele verzamelde groot bedrag en kreeg exclusief Willy Sommers op bezoek

Op vrijdag 4 december 2020 kwam Willy Sommers, in kader van de Rode Neuzendag, naar GO! campus Herzele.

Als toegewijde Rode Neuzenschool zette GO! Campus Herzele ook dit jaar opnieuw haar schouders onder het Rode Neuzenproject.

Volgens onderzoek van de UGent bij jongeren tussen 13 en 19 jaar was er tijdens de eerste coronagolf een verdubbeling van het aantal problemen in mentaal welzijn.
Onder het motto wandelen is gezond voor onze geest én lichaam organiseerde het Rode Neuzen team aanvankelijk een wandeling, met het mentaal welbevinden van onze leerlingen en hun bubbel in het achterhoofd.

Door de verstrengde maatregelen diende de wandeling echter uitgesteld te worden naar een nog te bepalen tijdstip.
Om toch wat positiviteit in het leven te blazen kwam het team een weekje later met een mondmaskerverkoop. Er werden 3 verschillende mondmaskers verkocht, met daarop inspirerende en positieve quotes.

De mondmaskerverkoop bracht op een kleine week tijd zo’n €1901,03 op.

Dit geld zal de campus investeren in Rode Neuzen acties bij ons op school, zoals het inrichten van een prikkelarme ruimte waar leerlingen terecht kunnen.

Enige tijd geleden werden GO! Campus Herzele gecontacteerd door de organiserende krachten van Rode Neuzendag. Ze stuurden hen een filmpje op waarin Milan Jonckers, Lander Baeyens en Jarne Janssens, 3 enthousiaste kerels uit 4SPWE, h ét voorbeeld waren van hoe we moeten genieten van de kleine dingen in het leven, bijvoorbeeld muziek.
De heren werden uitgenodigd voor een gesprek en mochten een lied doorgeven die voor hen een echte mentale steun vormde. Ze kozen voor een echte klassieker: Laat de zon in je hart van Willy Sommers.

Als kers op de taart bezocht Willy op vrijdag 3/12/2020, de campus en stak de leerlingen een hart onder de riem steken door dit nummer live te brengen. Hij voegde er ook zijn hit Als een leeuw in een kooi, aan toe.

X