Stille studeerruimtes voor Zottegemse studenten

Het stadsbestuur van Zottegem stelt opnieuw twee studeerruimtes ter beschikking van studenten en dit met ingang van dinsdag 15 december 2020 tot en met vrijdag 29 januari 2021. “Studenten die nood hebben aan een stille studeerplek kunnen elke weekdag terecht in de Stille Leesruimte en de Boekenzolder van de Bibliotheek (Kasteel van Egmont).

Alles wordt uiteraard in de meest veilige omstandigheden georganiseerd,“ zegt schepen van jeugd en onderwijs Lieselotte De Roover. “Het is ook voor studenten een bijzonder moeilijke tijd, zeker in een blok- en examenperiode in coronatijden. Sommige studenten vinden thuis onvoldoende rust om geconcentreerd te kunnen studeren, en samen studeren, ook al is dat met de nodige afstand, is voor velen een pak aantrekkelijker. Daarom gingen we terug op zoek naar pop-up studeerruimtes. We bieden studenten graag die mogelijkheid, uiteraard volledig conform de richtlijnen van de Vlaamse overheid,” kadert burgemeester Jenne De Potter. Studenten kunnen vanaf vandaag een stil studeerplekje reserveren via www.zottegem.be/studeerruimtes. Om alles veilig te kunnen organiseren kunnen per dag in de Stille Leesruimte maximum vijf studenten en in de Boekenzolder maximum 10 studenten een plekje reserveren.

De studeerruimtes zijn open van maandag tot vrijdag, telkens van 9 tot 17 uur. De studenten worden dagelijks verwacht tussen 9 en 9.30 uur. Het dragen van een mondmasker tijdens het gebruik van de studeerruimte is verplicht. We vragen studenten dat ze hun eigen mondmasker, voeding en drank meebrengen. Wifi is voorzien, wat in deze tijden ook absoluut noodzakelijk is om goed te kunnen studeren. Studenten worden wel gevraagd hun PC thuis volledig op te laden. Daarnaast worden een aantal andere afspraken gemaakt met de studenten, zoals de noodzaak om alles netjes en proper te houden en achter te laten, de stilte te respecteren, handen te wassen, social distance te garanderen, bij ziekte annuleren…. Het stadsbestuur wenst alle studenten heel veel goeie moed, succes en een goed resultaat!

X