Dimitrie en Filip runnen sinds kort een B&B: ‘Een gerenoveerde hoeve voorzien van alle comfort.’


Schendelbeke. Dimitrie Van Cauwenberg en Filip Verstraete openen een B&B in hun woonhoeve Gavershof in de Vissenholstraat te Schendelbeke, op een steenworp van De Gavers. Het is een plek om tot rust te komen en om te voet of met de fiets de wijde omgeving te verkennen. ‘De streek heeft heel wat toeristische troeven,’ vertelt Filip, ‘jammer genoeg is dit in de rest van Vlaanderen te weinig geweten.’ Daar wil het koppel verandering in brengen.

Dimitri heeft een drukke praktijk als thuisverpleger. Filip is als IT-specialist professioneel actief. Op hun hoeve genieten ze van de paradijselijke stilte en de warmte van hun hond Enzo en de vele dieren die hen omringen, waaronder kippen, fazanten, geiten, schapen, cavia’s, konijnen… Het is een perfecte vakantieplek in eigen land, voor fiets- en wandelplezier, genietend van de stilte en de prachtige natuur.

De B&B is coronaproof
‘We speelden al langer met het idee om gasten te ontvangen op onze hoeve. Hier vinden we zelf rust in alle hectiek en dat gevoel willen we ook aan onze gasten geven’, vertelt Filip terwijl hij mij een rondleiding op de hoeve geeft.
De opening van de B&B gebeurde in volle coronatijd. Voor Dimitrie en Filip was dit zeker geen domper op de vreugde: ‘Misschien zijn net in deze periode mensen wel op zoek naar een ontspannend en coronaproof adresje om even de zorgen en stress te vergeten, dan ben je op Gavershof zeker aan het juiste adres.’

Gasten kunnen terecht in de B&B, De Tuinkamer (2 pers) en de vakantiewoning Hooizolder (max 8 pers). Verder heeft de hoeve een gezellige binnenkoer en  overdekt terras met lounge  . De kamers zijn voorzien van het nodige comfort maar behouden hun authenticiteit. De vaklui zijn erin geslaagd om de verbouwingswerken in een mum van tijd tot een goed einde te brengen. ‘We hebben de inrichting zelf ontworpen’, deelt Filip fier mee.

Het koppel is ambitieus. Momenteel bieden ze een ontbijt aan maar naar de toekomst toe willen ze hun aanbod verruimen om klanten nog meer in de watten te leggen. ‘We zijn op zoek naar lokale ambachtelijke producten. Een imker en een brouwer leveren reeds artisanale producten en confituur wordt zelfgemaakt.

‘Een streepje Toscane in Vlaanderen’
Filip is afkomstig van Gent. ‘Wie hier woont heeft misschien minder oog voor de schoonheid, de pracht en de rustgevende stilte van de weidse omgeving’, aldus Filip. ‘Wie er dus de komende weken nog even tussenuit wil, of al iets wil plannen in 2021, zeer welkom! We kijken er enorm naar uit onze gasten – met de nodige coronavoorzorgsmaatregelen – te ontvangen’, geeft Filip nog mee.

Dimitri en Filip willen de komende jaren de streek promoten en op de kaart zetten. ‘We ontvingen reeds verschillende gasten en die waren heel enthousiast.’ E én van hen omschreef de streek als ‘een streepje Toscane in Vlaanderen’. ‘Je krijgt een echt vakantiegevoel  in de schitterende binnentuin’, liet een andere weten.

Voor meer info: www.gavershof.com

Julien Borremans

https://www.gavershof.com/

 

X