WSV Land van Rhode vzw wenst je veel wandelplezier in Scheldewindeke

Coronawandeling van 19 december 2020 tot en met 10 januari 2021

De strenge maatregelen die de regering heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zullen nog een tijd van kracht blijven. Gelukkig bleef – vanaf de eerste lockdown al – wandelen toegestaan. Lichaamsbewegingen in de buitenlucht wordt zelfs aangemoedigd. In deze barre coronatijden geeft de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw je zomaar deze gezondheidstip cadeau: kom vanaf zaterdag 19 december 2020 tot en met zondag 10 januari 2021 vrij wandelen in Scheldewindeke. Je kan er heerlijk rustig wandelen. De tocht heeft veel te bieden. Een mooi initiatief van de Oosterzeelse wandelclub, die in deze moeilijke en sombere tijden, niet bij de pakken blijft zitten. Sinds de start van de coronapandemie hebben velen het wandelen (her)ontdekt. We raden je de coronawandeltocht ten zeerste aan. Er is heel wat te zien. We vatten het aanbod van WSV Land van Rhode vzw samen in vier verleidelijke werkwoorden: Beleef, Bewonder, Ontdek en Geniet. Neem deze geboden gerust aan als een gouden raad en geniet van deze coronawandeltocht in Scheldewindeke. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Wandelen is het beste medicijn, wist Hippocrates een paar millennia geleden al. Hij wordt nu al een tijd bijgevallen door de geneeskunde, filosofen en wetenschappers. Wandelen bracht onze verre voorouders naar onze contreien. Het maakte ook dat ze stukken gezonder waren. Bewegen is goed voor het hart en de spijsvertering, het vertraagt ook het verouderingsproces van de hersenen. Wandelen houdt je bij de pinken. Het heeft ook een sociale en creatieve functie.
Trek de wandelschoenen aan en vertrek op uw eigen tijdstip en tempo voor een tocht van ongeveer 7, 11, 14 of 18 km. Aan u de keuze. Je vertrekt aan Station Scheldewindeke.
De tocht slingert langs de Hofkouter, het nieuw wandel- en fietspad (een aanwinst voor Oosterzele), station Moortsele, Bunkerroute, Halsbreker, Hoek ter Hulst, Molenbeek, Wachtbekken, Fazantenhuisje, Kasteelstraat, Drooghout, Peperstraat, Drie Eikenpleintje (kwam in het nieuws door controversie tussen Groen/Buurtcomit é en het gemeentebestuur), Groot Bewijk, kapel Turkenhoek, Munckbos. Kilometers wandelplezier gegarandeerd. Hou je wel aan de vigerende veiligheidsregels.
De goed zichtbare wegwijzers leiden je langs de troeven én door het authentieke Scheldewindeke en regio. Inspirerend, rustgevend, uitzonderlijk bewaard. Het ideale moment om eens uit te waaien. De gemeente Oosterzele koestert haar natuurschoon. Een heerlijke mengeling van open en gesloten landschappen waarvan sommigen teruggaan tot ver in de tijd. De Oosterzeelse wandelclub wenst je veel wandelplezier. Je hoeft uiteraard niet in te schrijven. Wat kan er nog gratis in deze tijden? De coronawandeling, dus. Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12. Reporter 17

X