Wandeling Krakelingenstoet tijdens de kerstvakantie


Geraardsbergen. Het eeuwenoud feest van Krakelingen en Tonnekensbrand werd in 2010 toegevoegd aan de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van Unesco. Om het 10-jarig jubileum te vieren wil het Lokaal Bestuur in samenwerking met het krakelingencomit é een aantal festiviteiten organiseren.

Zo kan je vanaf 21 december langs het parcours van de stoet genieten van foto’s uit het krakelingenarchief van 2009 tot 2019. Ideaal als uitstap tijdens de Kerstvakantie. Wie weet spot je jezelf als participant of als toeschouwer. De brochure van de wandeling ’10 jaar Unesco’, met een overzicht van de locaties en de foto’s, kan afgehaald worden in het Toeristisch Infokantoor Visit Geraardsbergen of je kan ze downloaden op www.visitgeraardsbergen.be.

Jammer genoeg zijn door de coronamaatregelen verschillende activiteiten on hold gezet, zoals een tentoonstelling, een academische zitting en een volksfeest. Deze zullen alsnog doorgaan in een later stadium, aangepast aan de coronamaatregelen die geldig zijn op het moment dat ze uitgerold worden. Wil je graag op de hoogte blijven van de geplande activiteiten volg dan de facebookpagina’s Stad Geraardsbergen en Visit Geraardsbergen.

X