Startschot van de Warmste Maand van LDC ‘t Ryckbosch

Vier weken lang werkt Lokaal Dienstencentrum ’t Ryckbosch in Herzele  rond de thema’s zorg, betrokkenheid, buurtwerking, eenzaamheid en sociale cohesie. Het startschot van deze maand werd reeds gegeven door mascotte Warme William, de grote blauwe beer die jou verwelkomt wanneer je het dienstencentrum binnenstapt.  

“Onze warmste maand ging vorige week van start. Tijdens die week hebben we al onze zorgers met een leuke attentie en een bedankingskaartje van Warme William in de spotlights gezet”, vertelt Hilde Van Impe, Schepen van Sociale Zaken.

Deze startweek past ook bij de actie  ‘Herzele geef(t) licht’  ondersteund, door op donderdagnamiddag waterlelies met licht op de vijver van het Zorgdorp te plaatsen. “Met dit gebaar wilden we het zorgpersoneel even letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten als dank voor hun ongelooflijke inzet dit jaar. Elke waterlelie stond daarom symbool voor een groep zorgers ,” aldus schepen Van Impe.

Deze week richt het Lokaal Dienstencentrum haar pijlen op de senioren, en dan in het bijzonder de alleenstaande 65-plussers.

“Het is een eenzame tijd, waarin onze contacten worden beperkt,” verklaart Hilde Van Impe. “Om onze senioren wat afleiding te bezorgen, brachten we, met de hulp van vele vrijwilligers, een Leutig te Doen Creatief boekje rond. Dat is een boekje vol creatieve tips en idee ën voor alleenstaande 65-plussers. Bijgevoegd vonden ze ook een uitnodiging voor een volgende activiteit, namelijk onze quiz op 17 december.”

Nog tot midden januari zet het Lokaal Dienstencentrum ’t Ryckbosch wekelijks een zorgthema in de schijnwerper.  Wil je meer informatie over deze acties? Neem dan contact op met LDC ’t Ryckbosch via 053 60 30 34 of dienstencentrum@herzele.be.

X