Zottegemse studenten een hart onder de riem steken tijdens deze coronablok

“Voor studenten is het een heel eenzame periode. Ze kunnen niet naar de les, ze moeten online les volgen, hebben weinig contact met medestudenten en ze moeten in hun kot blijven. Mentaal is dat niet te onderschatten,” zeggen sp.a-gemeenteraadsleden Kurt De Loor en Louie Van Rijsselberge. Daarom brengen ze tussen Kerst en nieuw gratis studentenpakketjes rond bij Zottegemse studenten die een steuntje kunnen gebruiken. “We willen studenten een hart onder de riem steken tijdens deze coronablok.”

 

“Met overlevingspakket op bezoek bij Zottegemse studenten die een opkikker en een babbeltje kunnen gebruiken”

 

“Het zijn rare tijden. Niet in het minst voor studenten,” laat Kurt De Loor weten. “Ze kunnen niet naar de aula, stages zijn niet evident, ze moeten online les volgen en kunnen elkaar niet opzoeken. Met de actie ‘Zottegem, ça va met u?!’ merkten we tot onze verrassing dat heel wat jongeren en studenten ons contacteerden omdat ze het echt moeilijk hebben in deze coronatijden. Daarom willen we voor hen iets extra doen.”

 

Louie Van Rijsselberge: “Ik ben zelf net afgestudeerd en kan mij inbeelden hoe moeilijk het nu is voor studenten. Tijdens de gemeenteraad kwam ik hier al meermaals op terug, oa. als het gaat om plekken waar studenten samen kunnen studeren. Maar we vonden het ook tijd om extra actie te ondernemen. Om de Zottegemse studenten een hart onder de riem te steken, gaan we op pad met overlevingspaketten met oa. studentenhaver, chocolade in de vorm van een hart, leuke gadgets en studietips. We vragen ook aan de studenten of we hen online in contact mogen brengen met studenten uit de buurt, dan kunnen ze elkaar steunen of samen coronaproof een wandelingetje maken tijdens een blokpauze.”

 

Kurt De Loor: “Ook ouders van studenten, vrienden of de bomma en bompa kunnen ons inschakelen. Dan verrassen we de studenten aan de deur en geven we ze samen met het pakket een persoonlijke boodschap mee van degene die ze wil verrassen. Vaak iemand die ze al een tijdje niet gezien hebben omdat corona daar een stokje voor steekt. Zo hopen we hen toch een lichtpuntje te bezorgen in deze lastige coronablok”.

 

Wil je een student verrassen met een overlevingspakket? Stuur ons een berichtje.

 

Wil je als Zottegemse student verrast worden met een studentenpakket en een babbeltje op de stoep of wil je een student in onze Egmontstad een verrassing en persoonlijke boodschap doorgeven zodat zij/hij met een energieboost de blok kan ingaan, geef dan een seintje op de facebookpagina van sp.a Zottegem, Kurt of Louie of stuur een mailtje naar  louie.vanrijsselberge@s-p-a.be.

X