Bewoners Noordlaan ontevreden met de huisvuilophaling

Aan de Noordlaan in Zwalm zijn ingrijpende werken bezig. Door deze werken zijn er heel wat beslommeringen voor de bewoners. Zo had de huisophaling   zes weken niet   meer plaats gevonden volgens bewoner Jean Van Houdt. “Vrijdag ll.kregen we een brief in de bus van de aannemer Audebo die de rioleringen doet met de mededeling dat onze afval wordt verzameld aan huisnr. 25. De aannemer is in bouwverlof en we kunnen hem niet meer bereiken. Vandaag maandag is ons afval opgehaald ipv vrijdag ll. maar onze diftarbak staat momenteel   500 meter van mijn woning. We zijn hier allemaal op leeftijd. Begin daar maar eens achter te lopen of te   hollen op deze modderige ondergrond. De toegankelijkheid van onze woonst per auto is momenteel zeer moeilijk door de werkzaamheden. Verschillende wagens reden zich reeds vast. Ik heb naar het gemeentehuis gebeld en gedreigd om het afval naar het gemeentehuis te brengen als er niet snel een oplossing was. Deze namiddag zijn ze dan toch geweest   voor de ophaling.”

Burgemeester Eric De Vriendt:”De aannemer verzamelt de afvalbakken   en andere afval als die op tijd buiten worden gezet en brengt de gelabelde afvalbakken terug naar zijn vermeld   adres.   Vandaag zal dit niet hebben plaats gehad omdat het bouwverlof is aangebroken. In de toekomst zal dit wel gebeuren. We moeten nu éénmaal deze werken doorstaan waar we begrip hebben voor de moeilijkheden die er zijn. De toekomst zal beterschap brengen.”

 

 

 

 

X